Bardzo stara degustacja, jeżeli chcesz abym ocenił to piwo poprawnie napisz mi maila, może się uda.
Ekhem… TAK się robi piwo pszeniczne (tak, to do ciebie Cornelius). Prawdziwy bukiet bananowo-goździkowy, fajna lekka kwaskowatość połączona z chlebem. Jest, hmm, pełne. Nie to co większość weizenów na polskim rynku, które są po prostu za wodniste. Piękny mętny złocisty kolor. Piana mogłaby się lepiej trzymać ale to tylko malutki minus. Według mnie najlepsze butelkowane piwo pszeniczne dostępne na naszym rynku (wliczając w to trunki zagraniczne). Czemu butelkowane? Spiż wrocławski jest ciut lepszy, ale go w butelce nie uświadczysz.
Ekhem… TAK się robi piwo pszeniczne (tak, to do ciebie Cornelius). Prawdziwy bukiet bananowo-goździkowy, fajna lekka kwaskowatość połączona z chlebem. Jest, hmm, pełne. Nie to co większość weizenów na polskim rynku, które są po prostu za wodniste. Piękny mętny złocisty kolor. Piana mogłaby się lepiej trzymać ale to tylko malutki minus. Według mnie najlepsze butelkowane piwo pszeniczne dostępne na naszym rynku (wliczając w to trunki zagraniczne). Czemu butelkowane? Spiż wrocławski jest ciut lepszy, ale go w butelce nie uświadczysz.
36 year old Financial Analyst Cami Marlor, hailing from Port Hawkesbury enjoys watching movies like "See Here, Private Hargrove" and Metalworking. Took a trip to Monarch Butterfly Biosphere Reserve and drives a Ferrari 340/375 MM Berlinetta Competizione. wejdz tutaj
OdpowiedzUsuń